KirkeKino

Gå i biografen med en ven i Nr. Aaby Bio

 

Film i 2024

En mulighed for dig, der gerne vil gå i biografen sammen med andre. Det er et samarbejde mellem de 7 sogne og de frivillige i Nr Åby Bio – oplæg og samtale ved Vita Andreasen. Der er kaffe på kanden, når du kommer.

 – det er inspirerende at gå i biografen med andre

 

The Father” (2020) 

 

Lørdag, 5. oktober kl 10 i Nr Åby Bio.

 

Forstil dig, at du én dag, ikke længere er den person som du egentlig går og regner med, at du er. Måske kigger folk omkring dig, underligt på dig, kigger spørgende, måske opgivende – måske ovenikøbet, let rystende på hovedet, når du vender blikket bort- og du ved ikke hvorfor. For alt er da som det plejer – er det ikke?  Eller forstil dig, at du gang på gang møder mennesker, som de siger at du burde kende. Men du kender dem ikke. Du forstår egentlig heller ikke, hvorfor de er der – og da slet ikke, at nogen af dem bliver kede af det, når du benægter alt kendskab. For hvorfor da det?. Hvorfor er de mistroiske? For jeg er jo! Jeg burde da kende mig selv og mine omgivelser, bedre end alle de andre omkring mig. For jeg er da mig selv – er jeg ikke?

 

Se sådan nogenlunde, er et af hovedtemaerne i den film, som Kirke og Kino åbner denne efterårssæson med. Vi er vendt tilbage efter en varm sommerpause og det ovenikøbet med en ønskefilm, at den store slags. Nemlig den meget kritikerroste og oscarvindende ”The Father”.

Det er en film om demens, men til forskel for andre film med det tema, så er vi primært i den demensramtes verden og ikke så meget, i den pårørendes. En interessant vinkel vi får at se. For nok kender de fleste af os, nogle i vores omgangskreds som er blevet ramt af demens. Og det kan ofte være meget svært at opleve og være i, for den pårørende (Man kalder det jo i øvrigt også demens for ”de pårørendes sygdom”). Men hvordan oplever den dementramte selv at blive ramt af demensen? Hvad er det for en verden de oplever og mærker? Netop det, har vi meget sjældent indblik i, - for vi se kun udefra – hvad vi reelt helst skulle kunne se indefra.

Og der er så det, netop denne her film prøver at åbne op for. Et blik ind i en verden som vi kan have svært ved at forstå. En fortælling om faderen Anthony og så hans datter Anne, som er så fast besluttet på at gøre det bedste, både for sin far og for sig selv, men hvor alt har svært ved at lykkes, for tiden flytter sig frem og tilbage for Anthony. I dag er igår – og i morgen kan han slet ikke opleve. ”The Father” river os ind der, hvor det til tider kan være meget svært at være menneske og skaber en dyb medfølelse for alle dem, hvis liv rives itu af hjernens stille fordærv.

 ”The Father” blev faktisk nomineret hele 6 gange til en Oscar, da statuetterne blev uddelt i 2021. Den fik de to af dem; for bedste manuskript og så; ikke overraskende vandt filmens hovedperson Anthony Hopkins statuetten for bedste mandlige hovedrolle som faderen Anthony. Fuldt fortjent og ifølge eksperter, måske den mest fortjente hovedrollepris overhovedet nogensinde.

 

Det bliver denne gang Jens Rothmann fra Ejby, der introducerer film og han vil også lede samtalen bagefter. Gå ikke glip af denne film – et samarbejde mellem de 7 sogne og de frivillige i Nr. Åby Bio, men åbent for alle interesserede. Det er gratis at være med, der er kaffe på kanden, før filmen begynder, og kiosken er åben

 

 

 

 

Kirkekino er et samarbejde mellem de 7 sogne: Nr. Åby, Asperup – Roerslev og de 4 kirker. Og filmen vises af frivillige i Nr. Åby Bio.  Efter en kort introduktion ser vi filmen sammen, og Vita Andreasen leder samtalen efter filmen – ofte har andre set noget andet, end du selv så. Det er inspirerende. Det er gratis at være med, de frivillige i biografen laver kaffe og the, og der kan købes pop corn, slik og chokolade.

Det er de frivillige i Nr Aaby Bio, der stiller sig til rådighed for os denne formiddag – kom og tag familien eller en ven eller veninde med. Det er gratis at være med. 

 

Vi bliver klogere på vores egen eksistens, når vi ser film sammen.

Et samarbejde mellem vores 7 sogne og Nr. Aaby Bio.

Fri entré