Vores kirker

Vores kirker

De 4 kirker på Vestfyn i overvældende smuk natur ved Lillebælt

Kig indenfor på tur ud i det smukke landskab, alle 4 kirker er åbne i dagtimerne. Nyd roen i kirkerum fra Middelalderen. Tænd lys – og tænk på dine kære. Læs gode ord og nyd den medbragte mad eller kaffe ved kirkernes bordbænkesæt smukt placeret på kirkegårdene.  

 

Bliv en del af det lokale fællesskab ved sommerens strandgudstjeneste, pilgrimsvandringer, gudstjenester og inspirerende koncerter.  Der er altid en fornøjet samtale over kirkekaffen hver søndag.

 

Kirken i sommerlandet 

Præstegårdshaven forvandler sig en juni-sommerdag til en udendørs katedral, når vi holder gudstjeneste under åben himmel.

Sidste søndag i juli hænger solen lavt over Føns Vig denne sommeraften, hvor folk kommer langvejs fra for at være med ved strandgudstjenesten – musikken og sangen fylder luften med intenst nærvær. Kirke og natur beriger hinanden i kirken i sommerlandet, hvor onsdagens pilgrimsvandringer i juli måned er et højdepunkt for naturelskere med lyst til livfulde pauser. Vinteren byder på gudstjeneste og fakkeloptog med efterfølgende suppespisning til kyndelmisse.  

 

 

 

Musikken i højsædet

De 4 kirker byder på mange musikalske oplevelser. De lyse aftener bliver ekstra lyse, når vi lister ind i de smukke kirker til sommermatinéer, og efteråret bliver mindre mørkt med efterårsmatinéer. Jazzgudstjenesterne bringer tanker og associationer på langfart, og det er meningen; det gælder ikke mindst Jazzgudstjenesten 2. juledag. Efterår og forår krydrer vi årets gang med livfulde pauser med musik og stilhed i Udby kirke.

 

 

 

Historie

De fire kirker i Føns, Ørslev, Udby og Husby har alle hørt ind under Wedellsborg gods siden 1660.

Husby kirke blev, som den sidste, købt af Folkekirken i 1990 for 1 kr. af Middelfart Provsti.

Menighedsrådene i de fire landsogne på Vestfyn blev i 2008 lagt sammen til et menighedsråd.

Der er valgt tre medlemmer fra hvert sogn, således at der er 13 menighedsrådsmedlemmer, inkl. sognepræsten.

 

 

Velkommen i vores 4 kirker!

 

 

Vejkirker

Vores 4 kirker er vejkirker. Læs mere her:

kirkefondet: Vejkirker