Koncerter

JULIFESTIVAL

 

Sommer i Danmark er de lyse nætters tid.

 

Igen i år byder De 4 Kirker indenfor med fire koncerter i sommerferien - sæt allerede nu kryds i kalenderen, for de dejlige danske sommeraftner skal selvfølgelig nydes fra vores fire skønne landsbykirker i sommerlandet. Koncerterne ligger alle på torsdage og starter kl. 20.30 - så der er god tid til at nyde en lækker middag på terrassen inden.

 

Efter 40 - 45 minutters skøn musik i et køligt kirkerum, kan du begive dig videre ud i naturen og nyde udsigten og solnedgangen ved vores fantastiske kirker, der alle ligger i naturskønne områder. Alle koncerterne er gratis - Vel mødt!

 

 

 

 

 

 

Torsdag d. 4. juli kl. 20.30 i Ørslev Kirke

 

Ida Wenøe

 

Ida Wenøe er kendt som en fremragende og intens live performer, der tryllebinder sit publikum, uanset hvor hun spiller. Hun har skabt sit helt eget univers ved at sammenblande udenlandske forbilleder som Nick Drake, Sufjan Stevens og Leonard Cohen med sine danske rødder fra Carl Nielsen til Sebastian og tråde til engelsk folk.

 

Den prisvindende danske folkkunstner udgav i oktober 2023 sit tredje soloalbum “Undersea”, som fik flotte anmeldelser i både ind- og udland. Sangene til albummet er skrevet og indspillet i to gamle, vindblæste sommerhuse ved Lønstrup og Venø Bugt, midt i den kraftfulde, nordvestjyske natur med havfugle, rådyr og fasaner som eneste selskab.

 

Ida Wenøes to forrige soloplader “Time of Ghosts” (2015) og “The Things We Don’t Know Yet” (2019) fik international anerkendelse og hun har spillet hundredvis af koncerter over hele Europa og Nordamerika. I 2021 vandt hun en Danish Music Award som “Roots Artist of the Year”

- Glæd jer til at opleve en fantastisk og nærværende solokoncert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag d. 11. juli kl. 20.30 i Udby Kirke

 

Høst Vocals

 

De fire kvinder i Høst har fundet sammen med den fælles vision at skabe en vokal legeplads, hvor de med fire røster og intet andet, fortolker og udfordrer traditionerne i den nordiske folkemusik såvel som i den moderne flerstemmige sang.

 

Med inspiration fra nordisk instrumental folk, bulgarsk kvindekor og jazzens harmoniske univers skaber Høst en ny lyd af nordisk a capella folk; en forårssymfoni af fuglekvidder, kraftfulde rå dissonanser og rytmisk poesi.

 

I 2023 udkom albummet “Fuglesang”, som er en hyldest til naturen og stemmens kraft. Debutalbummet har høstet varme anmeldelser og kvartetten modtog hele 5 nomineringer ved Danish Music Awards Roots samme år inklusiv prisen for Årets Komponist.

Høst vandt desuden i 2022 to priser i den internationale vokalgruppe-konkurrence på Aarhus Vocal Festival og 2. præmien ved Tampere Vocal Festival i 2023.

 

Kvartettens fire medlemmer består af Lene Høst, Liv Vester, Maja Freese og Filippa Westerberg - Kom og oplev en magisk koncert med vokalmusik i særklasse.

 

 

 

 

Torsdag d. 18. juli kl. 20.30 i Føns Kirke

 

Minako og Heine

 

Kirken byder denne gang velkommen til en festlig sommeraften med to fremragende pianister: Minako og Heine Jensen. De to vil fylde kirkerummet med virtuost 4-hændigt klaverspil, krydret med små introduktioner til de enkelte værker. Repertoiret vil være meget varieret, og således noget for enhver smag.

 

Minako er født og opvokset i Japan, men interessen for H. C. Andersen og Danmark bragte hende hertil landet, hvor hun i 2013 debuterede fra solistklassen i Aarhus.

 

Heine, som er født og opvokset i Vestjylland er uddannet i Aarhus og Amsterdam og debuterede fra solistklassen i 2007 - han har blandt andet en fortid som balletakkompagnatør og solist med Aarhus Symfoniorkester.

 

Vi er så heldige, at disse fantastisk dygtige musikere er bosat lige her i Middelfart, så vi er yderst glade for, at kunne byde på dette spændende lokale indslag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag d. 25. juli kl. 20.30 i Husby Kirke

 

Povl Balslev og Hlíf Sigurjónsdóttir

 

I aften kan du høre musik i verdensklasse med den islandske violinist Hlif Sigurjonsdottir og organist Povl Chr. Balslev. Dette musikalske samarbejde blev indledt for 8 år siden, hvor de to musikere mødte hinanden i Svendborg.

 

Siden da har de spillet mange koncerter sammen både i Danmark men også på Island og Balslev har ligeledes skrevet og dedikeret musik til violinisten.

 

Ved koncerten denne aften vil duo´en spille klassiske værker af bl.a Händel og Rheinberger. Af sidstnævnte komponist vil tilhørerne kunne høre hans ”Sechs Stücke” opus 150 for violin og orgel – et værk de to musikere senere på året skal indspille på Island.

 

Hlif Sigurjonsdottir der er datter af den kendte islandske kunstner Sigurjon Olaffur har i sin karriere spillet koncerter i det meste af verden – også et så attraktivt sted som Carnegie Hall. Hlifs mor stammer oprindelig fra Husby hvor hendes far var præst.

 

Povl Chr. Balslev er til daglig organist, kantor og klokkenist ved Vor Frue kirke i Svendborg og en aktiv koncertgiver og foredragsholder.

 

 

 

 

 

 

 

 

EfterårsJazz  

 

Søndag d. 17. november kl. 10.30 i Husby Kirke

 

Tradition og fornyelse - Efterårets JazzGudstjeneste er en oplagt mulighed for at opleve en  gudstjeneste i lidt friere rammer fyldt med nutidig og vedkommende musik når fremragende  musikanter spiller og akkompagnerer til gamle og nye salmer i en nordisk folkjazzet tone.  Vi elsker at overraske jer med smukke, finurlige og fantastiske akkorder - denne søndag er  ingen undtagelse og du kan godt glæde dig! 

 

 

 

 

 

 

 

Julekoncert 2024  

 

Signe Juhl Kvartet feat. The Swinging Sisters  

Torsdag d. 12. december kl. 20.00 i Husby Kirke  

 

Frank Sinatra har gjort det, Nat King Cole har gjort det, Ella Fitzgerald har gjort det. Alle de  store har lavet en juleplade og sunget de udødelige klassikere som hører julen til. Den  amerikanske sangskat er spækket med evergreens som “The Christmas Song”, “Jingle  Bells” og “I’m Dreaming of a White Christmas”, men den danske sangskat rummer  ligeledes en lang række sange og salmer som hænger uløseligt sammen med højtiden over  dem alle.  

Signe Juhl Kvartet feat. The Swinging Sisters vil føre publikum gennem en nostalgisk aften  med finurlige arrangementer af gamle danske sange, close-harmony vokaler på de  amerikanske evergreens a la de legendariske The Andrew Sisters og et nordisk take på vores  smukke hjemlige salmer flankeret af flerstemmig sang og cello.  

Glæd jer til en vidunderlig julekoncert i skønne Husby Kirke fyldt med liv og varme. Det  bliver en alsidig oplevelse i godt selskab med nogle af landets bedste musikere og sangere.  

Pris 125 kr. - Billetter kan købes på www.4kirker.dk fra 1. oktober.  

Der sælges desværre ikke billetter i døren.